recept: Kötöttgaluska leves, Kifőzde
Kötöttgaluska leves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 dkg szalonna,
2-3 közepes vöröshagyma,
2 mokkáskanál pirospaprika,
50 dkg krumpli,
só, bors
1-2 zöldpaprika és paradicsom,
20 dkg liszt, 2 tojás,
fél csokor petrezselyemzöld


A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, a töpörtyűt szűrőlapáttal kiemeljük belőle.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, egyiket igen apróra vágjuk vagy lereszeljük, és a fele szalonnazsíron üvegesre sütjük.
A másik hagymát is apróra vágjuk, megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve a pirospaprikát elkeverjük benne.
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk. 2 liter hideg vízzel fölöntjük, megsózzuk és kis lángon főzni kezdjük.
A kicsumázott paprikát meg a paradicsomot karikákra vágjuk, a paprikás lébe szórjuk.
A lisztet a tojásokkal és egy kevés sóval összegyúrjuk, majd négy kisebb cipóra osztjuk. Gyúródeszkán minden cipót a lebbencstésztánál is vékonyabbra kinyújtunk, és a szalonnás hagymával megkenünk. Egyenletesen megszórjuk borssal és pirospaprikával is, majd mindegyiket ujjnyi vastag tekercsekre sodorjuk, kb. 5 centi hosszúságúra daraboljuk és megcsomózzuk vagy csak egyszerűen megcsavarjuk, hogy főzés közben ne nyíljon szét.
Ha a burgonya majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kötött tésztákat és erősebbre vesszük a lángot. A főzés utolsó perceiben meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.
Az étel különleges zamatát a bors és hagyma tésztán átfőtt íze adja. Lehet még cifrázni zöldséggel, répával, zellerrel.
A tésztából lehet többet is csinálni, kiválóan fagyasztható.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 14:14:01 - 1.34)
Hozzászólások:

Pataki Attila (2011-03-04 09:16:00):
Ezt így biztos, hogy senki sem főzte még meg.A kötött galuska ilyen dózisban elég 10 adaghoz

Kifőzdés (2011-03-04 16:09:00):
Tényleg... Bocsi, javítva.

Megjegyzés a recepthez